Енциклопедијски речник

Северна-европска базен

Северна-европска базен - то ... Шта је Северна Европска слива?

Северна-европска бассеинцхаст ледени океан између источне обале Гренланда, скандинавских банака и Кола Пенинсула, острва Новаиа Землиа Франц Јозеф земљиште и Спитсберген. Садржи мора: Гренланд, Норвешка, Барентс и Бела. * * * СЕВЕРНО-ЕВРОПСКИ БАЗЕНСКО-ЕВРОПСКИ БАЗЕН, део Севера. Арцтиц ца. између источне обале Гренланда, обале скандинавског и колског полуотока, острва Нов. Земља, Франз Јосеф Ланд и Свалбард. Садржи мора: Гренланд, Норвешка, Барентс и Бела.

Енциклопедијски речник. 2009.