Травление - то је ... Шта је Травление?

пицклинг (ит пицкелн по Голл пекелен - .. Салт), у коже и крзна производња прерада пелт анд скинс раствор (пицкле) садржи комитет (обично Н 2 СО 4 ) и сол (НаЦл), за конзервирање, али саопштава мекоћу и пластичност. * ПИКЕЛЕВАНИЕПИКЕЛЕВАНИЕ (ит Пицкелн из нидерл пекелен - .. со), у кожи и крзна прераду производњу крзна (. цм крзно) И крзна раствором (пицкле) садржи киселине (типично Х 2 СО 4 ) и сол (НаЦл), за конзервирање, али саопштава мекоћу и пластичност.

Енциклопедијски речник. 2009.